ChatGPT Code Interpreter: Hvad er det og hvordan virker det?

Få tilsendt tips og tricks direkte i din indbakke👇

Del med andre 👇

OpenAI har endelig tilføjet Code Interpreter til ChatGPT.

Det er den mest eftertragtede funktion, der åbner døren for fantastiske muligheder.

Efter lanceringen af ChatGPT Plugins har almindelige brugere ventet på Code Interpreter, som i skrivende stund, er ude af Alpha og udgivet i Beta til ChatGPT Plus-brugere.

Men hvad er ChatGPT Code Interpreter egentlig, og hvordan fungerer det? Læs videre for at lære mere.

Hvad er ChatGPT Code Interpreter?

ChatGPT Code Interpreter er en spændende ny funktion fra OpenAI’s ChatGPT (som bygger videre på GPT-4 modellen).

Forestil dig ChatGPT Code Interpreter som en digital assistent, der kan udføre forskellige opgaver ved hjælp af Python kode.

Python er et meget udbredt programmeringssprog, som er brugervenlig og kan anvendes til udvikling af eksempelvis hjemmesider, web scraping, data science og machine learning (Python anvendes af eksempelvis Spotify, YouTube og Meta).

Men rolig, du behøver ikke at forstå Python eller nogen anden programmeringssprog for at bruge det.

Du kan give instruktioner på almindeligt dansk, og denne digitale assistent vil gøre resten.

Lad os se på nogle eksempler på, hvordan du kan bruge ChatGPT Code Interpreter:

  1. Konvertering af filer: Du kan bede Code Interpreter om at konvertere en PDF-fil til Word eller et billede til et andet format. Det er som at have din egen personlige filkonverter til rådighed hele tiden.

  2. Beskæring af videofiler: Hvis du har en video, som du gerne vil beskære, kan Code Interpreter hjælpe med det. Du skal blot fortælle, hvor du vil starte og slutte beskæringen.

  3. Løsning af matematiske problemer: Du kan bede Code Interpreter om at løse komplekse matematiske problemer for dig. Det kan spare dig tid, og du behøver ikke bekymre dig om at lave en fejl i beregningen.

  4. Dataanalyse: Hvis du har nogle data, som du vil analysere eller visualisere, kan Code Interpreter gøre det for dig. Det kan oprette diagrammer og grafer, der gør det nemmere for dig at forstå dine data.

  5. Upload af filer: Du kan uploade filer direkte til ChatGPT i forskellige formater. Det betyder, at du kan arbejde med dine filer direkte i ChatGPT miljøet.

Med ChatGPT Code Interpreter, behøver du ikke være en ekspert i kodning for at drage fordel af Python.

Du kan tilgå Code Interpreter her.

Sådan bruger du Code Interpreter

Personligt, er jeg kæmpe fan af muligheden for at analysere og visualisere data ud fra et CSV-fil, som jeg uploader til Code Interpreter.

Start med at angive dit formål og giv noget kontekst om den type fil, som du uploader til den, samt det som du gerne vil opnå.

Her er et eksempel, hvor jeg gerne vil have Code Interpreter til at hjælpe mig med en analyse af Google Analytics 4 data.

Derefter  kan du importere din data fra Google Analytics 4 ved at uploade en CSV-fil (drag-and-drop ind i chatten).

Du kan se Python koden, som Code Interpreter genererer ved at klikke på “show work”.

Her får du et indblik i hvordan den forsøger at bruge forskellige libraries til at foretage analysen.

Ovenover kan du se at Code Interpreter fandt en fejl i mit CSV-upload.

Det er i stand til selv at rette fejlen op ved at omformatere dataen for at kunne foretage analysen. Bemærk at værktøjet er stadig i Beta, så du ville løbe ind i forskellige issues særligt i forbindelse med de filer, som du uploader.

Men efter at have rettet op på mit CSV-fil har Code Interpreter foretaget forskellige analyser for at kunne besvare mit oprindelige spørgsmål.

Udvalgte video ressourcer for at forstå Code Interpreter

BLIV ENDNU KLOGERE